top of page

A masszázs története

Sanara_arculat-03.png

A masszázs története ősi és gazdag, és számos kultúrában és civilizációban gyökerezik. Ez az ősi gyógyító művészet több ezer éves múltra tekint vissza, és számos érdekes fordulatot rejt magában.

 

Az ókori civilizációkban, mint például az ókori Kínában és Indiában, már ismerték és alkalmazták a masszázst a test és lélek egészségének megőrzésére és helyreállítására. Az ókori kínai orvoslásban a masszázs az energiaáramlás felgyorsítására és az egészség megőrzésére szolgált, míg az indiai ajurvédikus orvoslásban a masszázs segített a testben felgyülemlett mérgező anyagok eltávolításában és a szervezet egyensúlyának helyreállításában.

 

A görög és római kultúrákban is fontos szerepet kapott a masszázs. A római fürdőkben például a masszázs része volt a mindennapi életnek, és az ókori sportolók is rendszeresen használták a masszázst az izmok lazítására és regenerálására.

 

A középkorban Európában a masszázs népszerűsége csökkent a vallási tiltások miatt, de a reneszánsz idején újra felfedezték gyógyító erejét. A 19. és 20. században a masszázs újra előtérbe került, és a modern orvostudomány is elismerte hatékonyságát a stressz csökkentésében, az izomfeszültség enyhítésében és a vérkeringés javításában.

 

Ma a masszázs széles körben elérhető és elismert gyógyító és relaxációs módszer, amely segít a test és lélek egészségének fenntartásában és javításában. A különböző masszázstechnikák, mint például a svédmasszázs, a thai masszázs és a shiatsu, különböző módon célozzák meg a test és lélek egyensúlyát, de mindegyikük célja az egész személy egészségének és jólétének javítása.

 

Így a masszázs több mint pusztán egy egyszerű gyakorlat - ez egy olyan ősi művészet, amely segít az embereknek megtalálni a testük és lélekük harmóniáját az évezredek során.  A gyógyulásra fantasztikus lehetőségek tárháza áll rendelkezésünkre, ha alkalmazni kezdjük az ősi tradicionális jóga filozófiát, és például az Ayurvédát. Ha ezt olvasod, akkor valószínüleg már Te is ráleptél a gyógyulás útjára. 

Masszázsterapeuták

Massage

Varga Betti

Ayurvédikus masszázs

Szakterületem az Indiai Ayurvédikus Masszázs Terápiák alkalmazásaMisszióm, minél több embernek átadni ezt a csodálatos tudományt, és kívánom, hogy minél többen felfedezzük saját magunkban a gyógyítás erejét. 

Bartók Andreas

Meridián & Relaxációs masszázs

9 éve dolgozom masszőrként,

 az évek során többféle technikát tanultam, éveken át gyakoroltam.

Mostanra saját masszázs technikát dolgoztam ki. Minden terápia alkalmával személyre szabott masszázstechnikát alkalmazok a rendkívüli eredmény eléréséért

Kérdésed van? Bejelentkeznél?

Írj nekünk üzenetet 

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page