top of page
IMG_6448.jpg

Üdvözöllek

Taskó István vagyok.

TestSzobrász. Edző. Zen gyakorló.

+36307566603

zenmotion.testszobrasz@gmail.com

Az elmúlt években személyi edzőként dolgozva a fitt-, esztétikus és jól funkcionáló test elérésére törekedtem

mind a saját, mind pedig a vendégeim edzése során.

Munkámban egyre többször találtam magam szemben azzal, hogy a fejlődés lelassulása, megtorpanása mögött olyan testtartás minta állt, melyet a legcélzottabb gyakorlatokkal- nyújtásokkal sem sikerült megoldanunk. Kompetencia határhoz érkeztem, melyre a fitnesz szakmán belül hiába kutattam, megoldási irányt nem találtam.

 

Ebben az életszakaszomban találkoztam a TestSzobrászattal.

Ekkor a saját 12 kezeléses sorozatom alatt a testtudatom elmélyülése által értettem meg az emberi test holisztikus látásának megkerülhetetlenségét. Mindezt olyan egyszerű mintáimon keresztül, mint pl.: hogyan okozhatja az ellapult bal talpboltozatom (lúdtalp) a jobb lapockámban jelentkező éles fájdalmat, és hogyan kapcsolódik mindehhez a csípőhorpasz-, és rekesz izmom alulműködése, mely előző miatt rövideket léptem, állásban gyakran derékfájdalommal szembesültem, és az utóbbi pedig felszínes, akadozó légzést okozott. Ahogy ezek a területek felszabadultak és aktiválódtak, tudatosultak bennem, úgy fejlődött funkcionálisan a mozgásom és az ahogyan a bőrömben érzem magam. A folyamat során szabadabbá vált a légzésem és nyíltabb, büszkébb tartásom lett, mely együtt járt a magabiztosságom növekedésével. Ezek a saját élmények ösztönöztek arra, hogy magam is TestSzobrásszá - Strukturális Integrátorrá váljak. Praxisomat a magasfokú koncentrációval és nyitott tudattal végzett közös munka jellemzi, mely teret ad, hogy saját ritmusodban tudj fejlődni, változni.

  

Jelenleg kezeléseim mellett tanársegédként és szupervízorként veszek részt a TestSzobrász® képzés gyakorlati foglalkozásain és zen meditációt gyakorlok a One Drop Zen – zen közösségben.

IMG_6444.jpg

A TestSzobrász kezelésekről

A TestSzobrász kezelés sorozatban számomra a legnagyobb nyeremény a
szabad, kompenzációk nélküli, jól funkcionáló test elérésének a
lehetősége.

 

Testünk ugyanis mindig és minden áron arra törekszik, hogy tekintetünket a horizonton, vízszintesen tartsa és két lábon állva a gravitációt használva felegyenesedve tudjunk állni és mozogni.

Ha pl.: ellapult a talpboltozatod, addig billenti, csavarja tested a többi ízületet, amíg a tekinteted újra a horizonton nem lesz – amikor tekintetünk nem párhuzamos a horizonttal, akkor hibásan érzékeljük környezetünket, ami csökkenti túlélési esélyeinket és idegrendszeri érintettségre utal.

 

Ez a folyamat hozza létre a kompenzációkat. Ezen kompenzációs minták fenntartására pedig rengeteg energiát használ fel szervezetünk azáltal, hogy egyes szöveteket, izmokat folyamatos tónusban tart. Mindemellett a kötőszövet feszültség formájában tárolja az eddigi életünk során minket ért fizikai és lelki traumáinkat. Amiket szó szerint végig cipelünk életünk során, ha ezek feloldásával nem foglalkozunk. Ezért testünkre/testtartásunkra életünk lenyomataként is tekinthetünk.

Amikor testtartásunk megváltozik, az eddig lekötött energiáink felszabadulnak, melyeket ezután szabadon felhasználhatunk életünk bármely területén. Akár fizikai-, vagy mentális teljesítmény növekedésről legyen szó, vagy új szokások kialakításáról, régi, berögzött minták kioldásáról esetleg korlátaink túllépéséről. Nem beszélve a szabadabb, fejlettebben funkcionáló test nyújtotta könnyedebb mindennapok megéléséről.

 

Számos olyan mélyen – akár már magzati korban – belénk ágyazott kompenzációs mintánk, traumánk van, amit nem tudunk kizárólag gyakorlatokkal, mozgással

fejleszteni, ezért elengedhetetlen a manuális (kézzel történő) kötőszöveti érintés és a holisztikus, egész embert (szokásait, habitusát, szükségleteit) figyelembe vevő látásmódra épülő kezelés. Ezért a kezelés sorozatok hasznos kiegészítői a jóga, tánc-, és harcművészeteknek, sportoknak és a különböző mentális és testi terápiáknak.

A 12 vagy 3 kezeléses testtartás fejlesztő szériák masszázs asztalon, kötőszöveti érintéssel és a vendég aktív részvételével, fehérneműben vagy 2 részes fürdőruhában történnek. A kezelések időtartama kb. 2 óra, melyeket 2-3 hetente ideális felvenni. A folyamat során a test megrövidült szöveteinek, kompenzációs mintáinak felszabadításával és az összetapadt szövetek közti tér az úgynevezett szeptumok megnyitásával dolgozunk. A kezelés közben gyakoriak a mozgásban, séta közben végrehajtott fogások is, és a folyamatos visszajelzés, légzés vagy mozgás kérése a vendégtől.

Kinek ajánlott a TestSzobrászat?

Elsősorban azoknak, akik motiváltak a fejlődésben és ezért hajlandóak tenni is. Olyanoknak, akik már változásban vannak vagy önismereti úton haladnak. Vezetőknek, oktatóknak, terapeutáknak, segítő szakembereknek, akiknek fontos a saját fejlődésük és a testtudatosságuk, önérzékelésük további mélyítése. Esetleg régóta fennálló krónikus panaszokkal küzdőknek, akik már mindent kipróbáltak és elég motiváltak a változásban.

A TestSzobrász kezelésekről

 

Strukturális Integráció – TestSzobrászat 12 kezeléses széria
(12x2 óra – 22.000 FT/alkalom)

 

A véletlenszerűen rendezett testből az integrált testbe.

A TestSzobrászat 12 kezeléses szériája a testtartás változtatásának fokozatos folyamata, a vízszintes egyensúly és a függőleges összerendeződés megteremtése az emberi testben.

Ezt a meglévő testtartás lebontásával kezdjük, ahol az első 8 kezelésen keresztül fellazítjuk és differenciáljuk a testet, hogy majd

az azt követő 4 kezelésben egy erősebb, szabadabb mozgást megengedő integrált test alakuljon ki.

A 12 kezelés Anatómiai Vonalanként (Anatomy Trains®) halad, és minden kezelés a test meghatározott területét fedi le.

Tapasztalataink szerint a 12 kezelés megélése gyökeresen változtatja meg az emberek életét. Konkrét példák erre a könnyebb

szabadabb ébredés és felkelés reggel, jobb alvás, fokozott szexuális igény és teljesitőképesség, tenniképesség érzése, jobb terhelhetőség és kisebb mértékű fáradékonyság, fizikailag a jól érzem magam a bőrőmben érzés megtapasztalása.

A valódi hozománya az integrált testnek azonban a helyünk megtalálása a fizikai valóságban.

A gravitációval való jobb együttállás egyúttal azt is jelenti, hogy hatásosabban tudjuk végezni munkánkat, önbecsülésünk megerősödik és érzékenyebbé válunk a körülöttünk zajló világ impulzusaira, amelyeket egyre tisztábban és nyugodtabban tudunk hasznosítani, vagy éppen elutasítani.

A 12 kezelés végeztével a test integrálttá válik, további folytatólagos kezelések nem javasoltak.

Ez nem azt jelenti, hogy minden előzőleg fennálló tűnettől, vagy panasztól megszabadul a vendég, inkább azt, hogy a munka nagy része innentől kezdődik, a gravitációs mezőben újraformálni, újratermelni a testet. .

 

(www.testszobrasz.hu)

IMG_6445.jpg
IMG_6447.jpg

Fasciális lazítás – TestSzobrászat 3 kezeléses széria

A TestSzobrászat tapasztalatai alapján a 3 kezeléses széria önnálló alkalmazása kiemelkedően hatékony.

Ebben az esetben az a cél, hogy a meglévő testtartás mintái

fellazuljanak, a test mozgásában szabadabb legyen és táguljon a testérzet, a testtudat. Már a 3 kezeléses szériában is egyértelmű és szemmel látható változást tudunk elérni, hosszú ideje fennálló krónikus állapotok esetén is.

Így a 3 kezeléses széria, mint egy bemutatásul is szolgál a 12 kezeléses szériához, azok számára is, akik kíváncsiak, hogy mi a TestSzobrászat, hogy működik, milyen előnyök,

változások várhatóak a kezelésektől, de esetleg nem akarnak hosszabban elköteleződni. Ez a rövidebb széria azonban leghatásosabban a 12 kezeléses széria után 6-12 hónappal alkalmazható, amikor is a strukturálisan integrált testben létrejött változások megszilárdulnak és új eddig nem tapasztalt érzeteket, kompenzációkat termelnek. Ezek finomhangolása, integrálása az új testtartáshoz a valódi célja a 3 kezeléses szériának. (www.testszobrasz.hu)

TestSzobrászat konzultáció (1 óra – 5.000 FT)

A 12 és 3 kezeléses szériákat konzultáció előzi meg, mely során testtartás felmérést és anamnézist veszek fel.

A TestOlvasás során felszínre kerülnek a testtartásodat szervező összefüggések, melyek megértése által felfedezheted, mik azok a hétköznapodban jelenlevő tevékenységek, helyzetek, amik létrehozzák testtartás mintáid és benne tartanak nem kívánt állapotokban.

Ez a tudásod a kezelések során tovább mélyül és a szöveti változással együtt segít hozzá a tartós, exponenciális fejlődéshez.

Az anamnézis és beszélgetés alapján pedig, jobban megértem működésedet és motivációd, így létre jöhet az a közös cél, amely mentén haladni tudunk a folyamatodban.

Kiderül számodra az is, hogy a TestSzobrászat 12-es vagy 3-as szériája közelebb tud-e vinni ehhez a célhoz, vagy esetleg más terápia, módszer javasolt.

IMG_6449.jpg
IMG_6446.jpg

Freemotion – blokkolt, korlátozott területek oldása
(1-3 x 1 óra – 15.000 FT/alkalom)

 

Mikor ajánlott?
Ha van olyan testrészed, ami kicsit döcögősebben mozdul, esetleg néha sajog. Meghúztad magad és szükségét érzed az adott rész fellazításának.

Az egy órás kezelések testtartás felméréssel az egyéni igényeidre szabva történnek és egy adott terület (1-2 két ízületet átívelő rész), mozgásszabadságát fejlesztjük, a letapadások, megrövidülések oldásával, amit a fascia-kötőszövet és az idegrendszer lazításán

keresztül érünk el.

Elérhetőség

+36307566603

bottom of page