top of page

BARTOK ANDREAS JOHAN

Reiki, Trigger Point Terápia, Meridián- és Relaxációs masszázs


 

Az elmúlt évek során folyamatos képzéseken vettem részt és tökéletesítettem

a tanult masszázs technikákat. 

Mostanra már kidolgoztam a saját technikámat melyet személybeszabottan alakítok a kívánt eredmény eléréséért.

Masszázstechnikáim:

MERIDIÁN MASSZÁZSRELAXÁCIÓS MASSZÁZS,

TRIGGER POINT TERÁPIA, REIKI

DSC_2626.jpg

Már középiskolás éveim alatt is érdekelt a masszázs és a terápia, szerettem volna segíteni azoknak az embereknek, akik valamilyen fizikai vagy lelki problémával küzdenek.

A spirituális világot Édesanyám segítségével fedeztem fel. Masszőr tevékenykedésem alatt mivel folyamatos fejlesztés az egyik célom. Elvégeztem egy Reiki tanfolyamot is. Nagyon érdekesnek találtam az energia világát. Rájöttem, hogy minden összekapcsolódik, hogy valójában a fizikai test betegségeink lelki  eredetűek.

Ezért tartom fontosnak a testünkön és szöveteinkben hordozott rossz lenyomatokat oldani. 

Az energia terápiával nem csak panaszok enyhítése a cél. Masszázs és energetikai kezelésem alkalmával a betegségek forrásait keressük, hogy megfelelő technikával kioldjuk és elinduljunk a belső gyógyulás útján.

Masszőrként 9 éve dolgozom és 3 éve foglalkozom Reikivel. Az évek során többféle masszázs technikát tanultam és mindegyiket külön használtam egy ideig. A mostani masszázs technikám ezeknek az egyesülése, úgy, hogy minden terápia személyre szabott és minden egyes helyzetben azokat a technikákat használom, melyeket az adott esetben hasznosnak érzek egy igazan rendkívüli eredményért.

Hand and Leaf

Reiki

Nem invazív, gyakorlatias gyógyító terápia, amely a 20. század elejéről származó Japánból származik, ahol az energia a tenyereken keresztül áramlik a gyógyulás érdekében.

Növeli az energiaáramlást és csökkentheti a fájdalmat.

 

A Reiki (kiejtve: rejki)  egy kézrátételes gyógymód és önfejlesztő módszer. Japánból ered, mely az 1980-as évektől kezd igen népszerűvé válni a világon

annak egyszerűsége és sokszínű használati lehetősége miatt.

A Reiki egy kiváló eszköz arra, hogy megteremtsed a testi-lelki egyensúlyt. Éppúgy alkalmazható megelőzésre, mint akut és krónikus tünetek kezelésére, fizikai vagy lelki eredetű problémák kezelésére. Nagyszerű módszer a belső harmónia megteremtésére és folyamatos fenntartására.

Az alapelv mindig ugyanaz: a csatornázott univerzális energiasegítségével feloldjuk a testben lévő toxinokat,

az energetikai blokkokat, így támogatva a szervezet öngyógyító, regeneráló rendszerét. Eltérően az allopatikus gyógymódoktól, 

a Reiki energia, mindig a gyökér okot szünteti meg, ugyanakkor

nem kell tartanunk a mellékhatásoktól sem,

teljesen biztonságosan alkalmazható minden helyzetben.

Szépsége egyszerűségében rejlik. 

A Reiki megalapítója Mikao Usui, aki 21 napig böjtölve a Kurama-hegyen a satori (megvilágosodottság) állapotát megtapasztalva kapta a gyógyítás képességét és dolgozta ki az 1920-as években az elmét és testet harmonizáló módszerét,

melyet Usui Reiki Kezelés Módszer az elme és a test fejlesztésére néven hívott.

 

Mi a reiki lényege?

A rendszeres gyakorlással, a reiki meditációval a végső cél a gondolatok és érzések kiegyensúlyozott állapotának megteremtése és fenntartása. Ez elvezet minket a belső béke és harmónia állapotába, mely boldogságot és nyugodtságot visz a hétköznapjainkba, mely pozitívan hat emberi kapcsolatainkra is. A reiki kezelés alkalmazásával fenntartható és helyreállítható a testi-lelki egyensúly, kezelhető számos tünet, támogathatóak az öngyógyító folyamatok. 

Andreas biztonságos teret kínál, amely lehetővé teszi, hogy elindulj a belső gyógyulás útján . Egy hely, ahol önmagad lehetsz, ledobva a sok maszkot, amit mindennapi életünkben viselünk, hogy önmagad lehess.

REIKI TERÁPIA (60 perc)

13.000 Ft

ÁRAK

TRIGGER POINT TERÁPIA

13.000 Ft (60 perc) / 16.000 Ft (90 perc)

A triggerpontterápia egy lágyszövet-technika, amely az izmok és a fascia fájdalmas, feszülésének feloldására szolgál, amelyet általában az izom csomójaként tapasztal. Számos különböző megközelítés létezik a trigger pont terápiára, beleértve a lágyszöveti munkát, a mélyszöveti masszázst is. A triggerpont terápia célja, hogy felszabadítsa a feszes, csomós izmokat a testben, enyhítve ezzel a fájdalmat, a merevséget és a kényelmetlenséget. Ez a kis csomócska sok fájdalom forrása lehet. A trigger pont helyi érzékenységet, kisugárzó fájdalmat válthat ki.

Számos egészségügyi probléma kapcsolódik az izomfeszüléshez, ezért ennek a kezelésnek számos jótékony hatása van. A trigger pont terápia segít megszabadulni a kisugárzó fájdalomtól és a feszültségtől. A terápia segítségével úgy szüntetheti meg a fájdalmat, hogy közben nem kell a mellékhatásoktól tartani. A kezelés során a trigger pontokat tartja a terapeuta nyomás alatt, aminek következtében a fájdalom csökkenni fog.

(A fascia: egy hálószerű kötőszövet, mely különböző testszöveteket, struktúrákat kapcsol össze a szervezetben, behálózva az egész testünket.)

MERIDIÁN MASSZÁZS

13.000 Ft (60 perc) / 16.000 Ft (90 perc)

A Meridian Masszázs egy ősi kínai orvosi technika, amely különféle kínai orvoslást és akupresszúrás kezeléseket foglal magában az egészség javítása és az egészségügyi problémák enyhítése érdekében. A nem invazív gyógyszeres kezelés alternatív formája a mozgásszervi betegségek kezelésére és a testizmok ellazítására.

A meridiánterápia a test és a lélek gyógyításának holisztikus megközelítése. Akupresszúrás pontokat használ a szervezet természetes öngyógyító képességeinek serkentésére. A meridiánterápia előnyei, hogy segíthet a fájdalom, szorongás, stressz, álmatlanság, valamint számos más mentális és fizikai egészségügyi probléma kezelésében.

RELAXÁCIÓS MASSZÁZS

13.000 Ft (60 perc) / 16.000 Ft (90 perc)

A relaxációs masszázs egy sima, gyengéd kezelés, amely oldja az izomfeszültséget, fokozza a keringést és elősegíti az általános ellazulás érzését. A relaxáló masszázs úgy érhető el, hogy a terapeuta teli kezeit gyengéden, a test izomkontúrjait (lágyszöveteit) követve a bőrön átviszi.

Az ilyen típusú kezelések során általában az egész testet masszírozzák.

A masszázs javítja a keringést, oldja az izomfeszültséget. A feszült izmok enyhítése és a stressz fizikai tüneteinek csökkentése segíthet megnyugtatni a testet és javítani a hangulatot. A masszázs hatására a szervezet hormonokat szabadít fel, amelyek ellazulnak. Az endorfinok, a szerotonin és a dopamin csökkentik a stresszhormont.

Reiki Healing
bottom of page