top of page

BODOR BERILL

Pszichológus, Autogén Tréning gyakorlatvezető és sématerápiás konzultáns jelölt.
weboldal

Bodor Berill vagyok, pszichológus, Autogén Tréning gyakorlatvezető és sématerápiás konzultáns jelölt. Magánrendelésem mellett két budapesti általános iskolának vagyok az iskolapszichológusa. 

Úgy gondolom, hogy kivétel nélkül mindenki megérdemli a segítséget és az őszinte odafordulást, s remélem, hogy aki hozzám fordul, tudom őt támogatni abban a helyzetben, amiben éppen most van.

Egyéni és csoportos pszichológiai foglalkozások mellett Gyermek- és Tinijóga oktatóként számomra központi szerepet játszik a holisztikus szemlélet az egészséges állapot és működésmód elérésében.

A jóga bármelyik korosztály életében tud gyökeres változást okozni, kognitív, érzelmi, fizikai és viselkedéses szinten egyaránt.

Végzettségeim:

  • ELTE - Viselkedéselemző (BA) 2014-2019

  • ELTE - Pszichológus (MA) 2019-2021

  • Sématerápiás konzultáns jelölt 2021-

  • Autogén Tréning gyakorlatvezető (2022)

  • Gyermek- és Tinijóga oktató (2023)

IMG_1500.JPG

Bárkivel előfordulhat az, hogy egyedül nem sikerül visszaállítania lelki egyensúlyát, megbirkózni a problémáival és támogatásra, segítségre van szüksége. Pszichológusként úgy gondolom, hogy a legfontosabb dolgom a hozzám forduló személy kísérése az önismereti útján, amelyen közösen indulunk el. A tanácsadási folyamat során elősegítem a hozzám fordulók saját erőforrásainak mozgósítását annak érdekében, hogy a későbbiekben hatékonyabban tudjanak megbirkózni a megterhelő, feszültséggel járó helyzetekkel és a kapcsolataik is harmonikusabbá váljanak.

Pszichológiai tanácsadásom során segítek Önnek abban, hogy mélyebb önismeretre tegyen szert. Együtt feltárjuk azokat a már gyerekkorban kialakult, a serdülőkor során modifikálódott de napjainkra már megszilárdult nehézségeket generáló sémákat, amelyek már régóta fogságban tartják Önt.

Közelebb kerülhet saját belső érzelmi világához, esetleges lelki elakadásaihoz, a problémák gyökereihez a közös önismereti munka során.Klienseimnek biztonságos és stabil légkört biztosítok a tanácsadásom folyamán. Az Ön érdekeit figyelembe véve alakítom a beszélgetéseket, s amellett, hogy a jelen problémáival foglalkozunk, fokozatosan előtérbe kerülnek azok a viselkedéses, érzelmi mintázatok, amelyeket sémamódoknak nevezünk és nem egészséges megküzdés jellemző rájuk.

Ez a sématerápiás konzultáció alapja.

Arra törekszem, hogy Önnel együtt, közösen feltérképezzük saját erőforrásait, hogy azokat hatékonyan tudja alkalmazni az élete minden területén. Munkámat sématerápiás élmény alapú eszközökkel végzem. Kognitív- és viselkedéses stratégiák kialakítása mellett relaxációs gyakorlatokkal segítem elő a harmonikus és kiegyensúlyozott életvezetést.

A relaxációs gyakorlatok segítségével a feszültség és stressz szintje csökken, valamint az alvásminőség is párhuzamosan javulásnak indul. Az egyén pihentebbé és terhelhetőbbé válik testi és lelki értelemben egyaránt. 

Az Autogén Tréning gyakorlatok segítségével elérhetővé válik a testi, lelki és szellemii jóllét. Az autogén tréning közben a relaxációs gyakorlatokat saját magán végzi el a gyakorlatokat, mindenféle külső segítség nélkül. Ez egy mélyebb önismereti módszer is egyben, s a tanulási folyamat akár maga is személyiségformáló tud lenni, ha Ön is nyitott erre.

Fokozott figyelmet fordítok az egészségfejlesztésre, fókuszban az egészséges táplálkozásra. Ahhoz, hogy a lelkünk is rendben legyen, elengedhetetlen az, hogy a testünk is jól és egészségesen funkcionáljon. A mindennapi stresszorok beazonosítása és lehetőséghez mérten való csökkentése is az egyik alapvető célkitűzésem a tanácsadási munkámban. 

AMIBEN A SEGÍTSÉGÉRE LEHETEK:

-    Életvezetési elakadások, nehézségek, célkeresés

-    Önismeret, személyiségfejlesztés

-    Önbizalom, önértékelés 

-    Kapcsolati nehézségek

-    Életmód változtatás

-    Énkép, identitás érzés megerősítése

-    Káros szokások elhagyása, motiváció felkeltése, fenntartása

-    Feszültség- és stresszcsökkentés

-    Egészséges működésmód fejlesztése

-    Táplálkozási tanácsadás

-    Kiégés prevenciója, kezelése

Bejelentkezés

Togetherness
bottom of page